Omgeving

Vakantiewoning Hof De Abeeleboom is uitstekend gelegen voor diverse uitstapjes.

Talloze mogelijkheden

Achter onze boerderij ligt een groot wandelbos van bijna 100 hectaren groot. Op de eerste hoek van het bos bevindt zich een gezellig restaurant: “DE VUILE SEULE” met kinderspelen.

Onze vakantiewoning ligt in het rustige dorpje Elverdinge, een deelgemeente van de stad Ieper, heel bekend omwille van het oorlogsverleden met zijn vele musea, Menenpoort, Last Post, wandelen op de vestingen, enz.

Op 5 km heb je de stad Poperinge, bekend als hoppestad.
Op 12 km heb je het dorp Watou, bekend als kunst- en brouwersdorp met daarachter de grens met Frankrijk.
Op 15 km ligt de toeristisch streek: De Westvlaamse Bergen waaronder de bekende Kemmelberg.
Op 15 km pretpark Bellewaerde.
Op 30 km pretpark Plopsaland en Belgische kust.

Menenpoort & Last Post

De Menenpoort is één van de bekendste monumenten voor Commonwealthmilitairen van de eerste Wereldoorlog in de stad Ieper. De poort werd door Sir Reginald Blomfield ontworpen als een klassieke triomfboog op de plaats van de vroegere doorgang doorheen de stadsomwalling richting Menen, een stad waar men vanuit Ieper-centrum via de Menenpoort naartoe kan. De poort draagt de namen van 54896 vermisten en niet-geïdentificeerde militairen van de Commonwealth.

Sinds 1928 wordt hier iedere avond, klokslag acht uur door een groep klaroenblazers van de Stedelijke Brandweer de Last Post gespeeld opdat we niet vergeten hoe zij voor ons streden.

Tyne Cot

Tyne Cot Cemetry, gelegen te Passendale, is de grootste Britse militaire bagraafplaats op het vasteland voor gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. De Britten gaven dit dorp de naam ‘Passiondale’ of dal van het lijden, wat verwees naar de derde slag om Ieper(1917) ook wel de Slag om Passendale genoemd.

Vandaag de dag kan men Tyne Cot nog steeds bezoeken en ook het bezoekerscentrum op Tyne Cot, die een panoramisch zicht geeft over de slagvelden van 1917. Het bezoekerscentrum laat je verder ook kennis maken met de geschiedenis van de begraafplaats.