Gastgezin vertelt

Gastgezin vertelt

familiefoto

Sinds het jaar 1973 wordt er op de hoeve “Hof De Abeeleboom” aan hoevetoerisme gedaan. Toen werd dit gedaan door de ouders van de huidige boer Patrick. Hierdoor is Patrick als kind opgegroeid tussen de kinderen van de gasten en weet precies wat de gasten en de kinderen verwachten van hun vakantie. In die tijd was het de bedoeling om echt eens met de boer samen te leven en het echte boerenleven van heel dichtbij mee te maken. Dit houdt men op “Hof De Abeeleboom” nog steeds hoog in het vaandel te dragen.

De hoeve ligt helemaal tussen weiden en velden en is 300m van de openbare weg verwijderd. Dit maakt de hoeve ideaal voor jonge gezinnen, familieweekends en vriendenreünies. Kinderen genieten dan ook de volledige vrijheid. Er zijn er verscheidene spelen en dit allemaal gratis: go-carts, fietsjes, tractortjes, zandbak, glijbaan, hooizolder, speelzaal met biljarts, tafelvoetbal, tafeltennis, trampoline, basketbal, enz.

De boerderij zelf is 50ha groot. Op deze boerderij bevinden zich verscheidene dieren zoals melkkoeien, 120 in totaal, 80 jonge runderen en kalfjes, een wandel- en rijpony genaamd Beauty(voor de ervaren ruiters tot 60 kg, breng de gepaste kledij mee), dwerggeitjes, konijntjes en een 10-tal kippen. De kinderen kunnen zonder enige beperking en zoveel ze willen naar de dieren gaan kijken en eventueel meehelpen. Boer Patrick en boer Robin,”De grote kindervrienden”, nemen de kinderen dagelijks mee op de tractor om de koeien eten te geven en nemen ze mee om de koeien te melken. De koeien melken gebeurt door een melkrobot maar de kinderen mogen gerust eens proberen de koeien met de hand te melken of de kalfjes drinken te geven.
Ook aan alle veldwerkzaamheden kunnen de kinderen deelnemen. In de zomermaanden wordt bijna wekelijks een gratis rit gemaakt met tractor en kar door de velden en het bos. Deze rit vonden we zeer leuk!

In huis heerst er een zeer familiale en gezellige sfeer. Claudine “de boerin” zorgt voor de heerlijke maaltijden. In de dubbele zithoek vindt men radio, TV en alle streekinfo. ’s Avonds zit iedereen gezellig samen in de grote living of bij mooi weer buiten op het terras of pergola. Zo voelt men er zich helemaal thuis!

De kamers zijn ruim en comfortabel en hebben uitzicht op de landerijen of op de boerderij. Er zijn 9 gastenkamers met eigen wastafel, douche en wc.

14079883_1129062233808076_8655618637290284912_n

De hoeve voorziet logement tot 29 personen, ideaal dus voor groepen. Buiten de schoolvakanties is het op de hoeve zeer rustig en perfect voor senioren. In de weekends zijn bovendien familie- en / of vriendenfeestjes mogelijk. Uiteraard worden er ook speciale prijzen gemaakt voor jeugdgroepen, schoolreizen, landbouweducatie en plattelandsklassen.

Al bij al vonden we het op “hof de abeeleboom” zeer leuk en raden we het aan iedereen aan!